WhatsApp Messenger App

WhatsApp Messenger App

7 feb 2019

Een van de populairste Apps voor Android van dit moment is wellicht de WhatsApp Messenger app. Met WhatsApp kun je berichten versturen met 3G of met WiFi via internet naar andere gebruikers van deze dienst. Je kunt het vergelijk met SMS’en alleen gaat het nu niet van je beltegoed af maar worden de berichten via het 3G of het internet verstuurd. Je kunt WhatsApp qua berichten versturen nog het beste vergelijken met MSN Live Messenger en wellicht Skype. Ook is het met WhatsApp mogelijk om foto’s of afbeeldingen mee te sturen.


WhatsApp Messenger App

Na de installatie van WhatsApp kijkt het programma automatisch wie van je contactpersonen nog meer WhatsApp gebruikers zijn. Door het klikken op een naam kun je al een bericht naar ze versturen. Dus het toevoegen van vrienden is niet nodig. En naast deze dingen kun je ook je locatie delen met anderen, aangepaste achtergronden gebruiken, meldingsgeluiden aanpassen, contacten uitwisselen, een liggende schermstand gebruiken, zijn er tijdstempels en kun je massaberichten verzenden.

Wat kan ik allemaal versturen met WhatsApp?

WhatsApp ondersteund momenteel tekstberichten, foto’s, audioboodschappen en videoberichten. Je kunt zelfs groepsgesprekken houden met je vrienden. Ook communiceren met bijvoorbeeld familie of vrienden in het buitenland is helemaal gratis. Je kunt met de app ook offline berichten ontvangen of verzenden, berichten die naar je telefoon zijn verzonden terwijl die uit stond krijg je later keurig netjes binnen als je je telefoon weer inschakelt.

De WhatsApp App is een van de populairste apps van dit moment en staat momenteel bovenaan op Google Play. De app is het eerste jaar helemaal gratis te gebruiken, daarna kost het ongeveer 1 euro per jaar. Een koopje, en ik voorspel dat WhatsApp wel eens de ondergang kan betekenen van het gewone sms’en.

Populariteit van WhatsApp neemt toe ten koste van SMS

Mensen die gebruik maken van de app spreken zelfs ook al met termen als “we appen of whatsappen nog wel even”, zo populair is de dienst hier in Nederland blijkbaar al. Terwijl het versturen van een SMS bericht elk jaar minder wordt, telecomproviders zullen met hun tijd mee moeten gaan anders kost het ze jaarlijks heel wat omzet.

De WhatsApp Messenger app is er voor Android, iPhone en Nokia toestellen. Je kunt de app hier beneden downloaden.

Download de WhatsApp app voor Android
Download de WhatsApp app voor iPhone en iPad


Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*