Wat zijn Android Apps?

Wat zijn Android Apps?

Android apps zijn kleine programma’s voor je mobiele telefoon of tablet. App komt van het woord applicatie wat software of programma betekent. Elk programma die je in het verleden al eens hebt gebruikt op je pc, tablet, laptop was dus in feite ook gewoon een app.


Je kunt ze gratis of tegen betaling downloaden op de Android Market op Google Play. Bij de prijzen moet je niet denken aan grote bedragen en zitten ze meestal zo ongeveer tussen de 1 en 5 euro in. Er zijn echter ook apps waarvan de prijs op kan lopen tot wel 100 euro of meer. Dit zijn meestal complete pakketten van bijvoorbeeld navigatie software of iets dergelijks.

Wat zijn Android Apps?

Voordat je een app koopt doe je er dus goed aan om eerst even te kijken of er geen gratis alternatieven beschikbaar zijn, want die zijn er meestal genoeg!

Inmiddels zijn er al duizenden Android apps verkrijgbaar voor je smartphone of tablet, al dan niet gratis of betaald. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een app voor te vinden. Van virusscanner tot Game apps en van Weer tot Nieuws apps. Van hele simpele tot grote softwarepakketten.

Naast de Android Store op Google Play is er voor bezitters van een iPhone of iPad de iTunes App Store van Apple.


Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*