Wat is Android?
Android is het populaire besturingssysteem van Google, en om geen licentiekosten te hoeven betalen voor het gebruik van de software is het gebaseerd op Linux, en maakt het ook gebruik van Java.
Android wordt momenteel gebruikt op heel veel smartphones en tablets. Denk dan aan bekende merken zoals de: Samsung Galaxy S, SII, SIII, HTC One, Google Nexus, T-Mobile G1, G2 en Pulse, LG Optimus, Sony Xperia en ga zo maar door.
Maar Android is niet alleen te vinden op mobiele telefoons, ook op tablets zie je Android steeds meer verschijnen. Denk hier bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy Tab en Note, Google Nexus, Asus Eee Pad, HTC Flyer enz. Verder zie je Android ook steeds vaker verschijnen in Mediaspelers, e-readers, autoradio’s etc.
Een stukje geschiedenis van het ontstaan van Android
Android is niet door Google zelf ontwikkeld maar door het bedrijf Android Inc. Mede oprichter Andy Rubin wilde in eerste instantie een gratis besturingssysteem op de markt brengen die op veel mobiele telefoons gebruikt kon worden. Hij gaf het besturingssysteem de naam Android omdat hij zelf gek is op robots.
In 2005 besloot Google het bedrijf Android Inc te kopen. En om Android bij zoveel mogelijk fabrikanten op telefoons te krijgen gaf ook Google het besturingssysteem gratis weg. Die tactiek bleek te werken want Android groeide uit tot een van de grootste en populairste mobiele besturingssystemen van dit moment.
Nog een slimme en succesvolle tactiek van Google was het meeleveren en promoten van hun eigen diensten in Android zoals: Google Zoeken, Google Maps, Google Streetview, Google+, Gmail, Google Talk etc.
Er zijn inmiddels vele versies van het Google Android besturingssysteem verschenen. Al deze versies hebben behalve het versienummer ook soort nickname gekregen, zoals Karamelcandy, Jelly Bean, Ice Cream Sandwich, Honeycomb. Gingerbread, Froyo, Eclair, Marsh,allow, Nougat, Oreo enzovoorts.
Wat kun je allemaal met Android?
Bijna alles wat je met een gewone normale PC of laptop ook kunt doen, denk dan aan gamen, internetten, werken aan documenten, e-mails versturen, chatten, foto’s kijken, video afspelen etc.
Apps voor Android
Naast de standaard applicaties van Android kun je ook zelf Android apps downloaden en installeren op je smartphone of tablet, installeren gaat via de Google Play Store. Lees er alles over in het artikel: Wat zijn Android apps?
Laat een reactie achter