Utopia App

Utopia App

11 feb 2019

Met de  officiele Utopia app van SBS 6 heb je altijd de beschikking over het laatste nieuws uit Utopia op je smartphone of tablet. Zo kun je met de app livestreams bekijken en actief mee chatten met andere Utopianen. Maar om echt alles uit deze app te halen is het raadzaam om voor € 2,50 per maand een Utopia paspoort aan te vragen. Met een Utopia paspoort kun je dingen bekijken en dingen doen die andere kijkers zonder paspoort niet kunnen. Een paspoort is dus voor mensen die zelf actief mee willen doen.Utopia App

Je hebt met een paspoort je toegang tot 4 livestreams in HD kwaliteit zonder reclame en het is zelfs mogelijk om de twee 360 graden camera’s zelf te bedienen. Je kunt met de Utopia app schakelen tussen meerdere camera’s en is het mogelijk om alle afleveringen nog eens op je gemak terug te kijken op je smartphone of tablet.

Hieronder de voor en nadelen van een Utopia paspoort:

Utopia met pasoort

 • Je krijgt de beschikking over 4 livestreams in HD kwaliteit die 24 uur per dag, 7 dagen in de week uitzenden.
 • Geen reclame op de livestreams.
 • Zelf de twee 360 graden camera’s bedienen.
 • Alle eerder opgenomen video’s bekijken
 • Live chatten
 • Zelf de nieuwe inwoners kiezen
 • Jezelf omhoog werken door punten te verdienen en later meestemmen in de eliminatierondes.

Utopia zonder pasoort

 • Toegang tot maar 1 livestream van maximaal 30 minuten bekijken.
 • Geen HD kwaliteit van de livestream.
 • Reclame.
 • Geen controle over de 2 360 graden camera’s.
 • Alleen toegang tot bepaalde video’s.
 • Niet kunnen chatten, alleen kijken.
 • Je kunt niet meestemmen.

Door als kijker actief deel te nemen op de website van Utopia of via de Utopia App kun je punten verdienen op je paspoort. Met die punten kun je later in het spel zelf meestemmen tijdens de eliminatierondes wie Utopia moet verlaten. Ook maak je met een paspoort kans om later zelf inwoner te worden van Utopia.

Wat is Utopia?

Utopia is het nieuwe TV programma van SBS6 waarin 15 mensen hun huidige leven een jaar lang vaarwel zeggen om een nieuwe gemeenschap of bestaan op te bouw. Daarbij hebben ze alleen maar de beschikking over een kale opslagloods, een stuk land, vee, water, elektriciteit, een telefoon en wat geld. Hiermee moeten ze de eerste maanden zien te overleven. Alles moet dus nog gebouwd worden in Utopia, zo is er geen verwarming, zijn er geen warme slaapplekken om te slapen, geen douches of WC’s, en is er geen keuken om in te koken.

Ook zijn er in Utopia geen regels of wetten en de bewoners mogen doen en laten wat ze willen. Wie wordt bijvoorbeeld de leider van deze nieuwe kolonie? en worden er door de inwoners zelf regels en wetten opgesteld, of gaat iedereen zijn eigen gang maar wat? Dit en nog veel meer zie je het komende jaar op SBS6 om half 8 in Utopia.

Ook vinden er in Utopia elke maand eliminatierondes plaats waarbij er steeds één deelnemer Utopia moet verlaten. De inwoners van Utopia mogen zelf bepalen wie dit zal zijn. Echter voordat er iemand Utopia verlaat komen er eerst twee nieuwe inwoners bij met een tijdelijk visum waarbij er 1 na zijn proefperiode mag blijven in de nieuwe samenleving.

Helaas duurt een aflevering van Utopia maar een half uur waar ongetwijfeld ook nog eens 7 minuten reclame tussen zit. Maar daarvoor is dus ook de app. Gisteren was de eerste aflevering van Utopia waar maar liefst 1.5 miljoen mensen naar hebben gekeken. Een goede start dus van het nieuwe programma!

En voor de mensen die meer informatie willen over Utopia zijn de links hieronder wellicht handig:

De huidige inwoners van Utopia

Geef hieronder gerust je mening over Utopia, is het wat of zeg je nee?

Download de Utopia app voor Android.
Download de Utopia app voor iPhone en iPad.Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*