Telegram App

Telegram App

Telegrams uit de tijd? Welnee! Sinds de bekendmaking van de overname van het populaire WhatsApp door Facebook is de bekendheid van de Telegram app in een stroomversnelling geraakt. Zo is de Android versie van de Telegram Messenger app al meer dan 5 miljoen keer gedownload. De belangrijkste reden die gebruikers geven is dat ze het niet eens zijn met de overname door Facebook, en dit zal hoogstwaarschijnlijk iets met de slechte privacy van Facebook te maken hebben.


De Telegram app is gemaakt door de Rus Pavel Duroc, één van de oprichters van de Facebook variant Vkontakte. Volgens Pavel onderscheid zijn dienst zich doordat het de privacy van de gebruiker zeer hoog heeft zitten. Tevens weet Pavel nog te vermelden dat de dienst altijd advertentievrij en gratis zal blijven. Of dit ook zo is moet je natuurlijk altijd maar afwachten.

Telegram App

Wat doet de Tegelgram app met de privacy van de gebruiker

Heel veel, normale berichten worden met de nodige encryptie versleuteld en op de servers opgeslagen en privéchats worden zelfs helemaal niet opgeslagen, en zijn dus niet traceerbaar, alleen jullie beiden kunnen het bericht dan maar lezen. Maar je kunt in een privéchat ook instellen hoelang een bericht bewaard moet worden, van minimaal 2 seconden tot maximaal een week nadat het bericht gelezen is. Een soort van ingebakken zelfvernietigingsknop voor berichten dus. De servers van Telegram staan ook her en der verspreid over de hele wereld wat de veiligheid ten goede moet komen. Het versturen van de berichten gaat razendsnel, sneller nog dan met WhatsApp, maar straks als het wat drukker wordt en meer mensen de Telegram app gaan gebruiken kan de snelheid wel eens terugzakken.

Wat kun je allemaal met de Telegram App

De Telegram Messenger app is eigenlijk een regelrechte clone van WhatsApp, het werkt dan ook bijna op dezelfde manier. Je kunt privé of in groepsverband chatberichten naar elkaar sturen, de berichten worden weergeven met leuke chat of tekstballonnen. Ook kun je de nodige afbeeldingen, foto’s en video’s meesturen in een bericht, die komen dan keurig netjes in een van je albums te staan op je smartphone. Op dit laatste zit trouwens geen datalimiet, dus je hoeft je foto of video eerst niet van te voren te bewerken wat bij WhatsApp wel het geval is. De grootte van het bestand is dus geen probleem, enkel de tijd om het bestand te uploaden. Hou er ook rekening mee als je een groot bestand verstuurt dat het voor de ontvanger ook lang duurt voor hij het te zien krijgt. Tot slot kun je net als in WhatsApp ook in Telegram Messenger app smilies gebruiken om je berichten op te vrolijken of meer emotie te geven.

Telegram lijkt vooralsnog een prima alternatief te zijn voor Whatsapps want het kan immers alles wat WhatsApp ook kan en bovendien is deze dienst gratis. Ik zou zeggen probeer het eens uit en geef gerust je mening onder dit artikel. Is het beter en veiliger dan WhatsApp.

Download de Telegram app voor Android
Download de Telegram app voor iPhone en iPad


Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*