Wat Voor Tablet Moet ik Nou Kopen?

We krijgen veel vragen binnen via de mail van mensen die niet goed weten wat voor tablet ze moeten kopen en vaak niet goed weten waar ze op moeten letten bij het kopen van een tablet. Want tablets zijn er in veel soorten en maten zoals bijvoorbeeld tablets met een 7 of 10 inch scherm, andere processors, meer of minder geheugen en het type scherm. En moet je een keuze maken tussen de vele verschillende merken zoals Apple, Samsung, Acer etc.


Welk merk en wat voor tablet moet ik kopen? welke tablet past het beste bij mij?

Deze vragen zijn echter niet simpel te beantwoorden en zul je die keuze dan ook zelf moeten maken. In dit artikel gaan we je wel een beetje op weg helpen zodat je straks hopelijk weet welke tablet je het beste kunt kopen.

De eerste keuze die je moet maken is welk merk je wilt kopen, heel veel mensen laten zich leiden door dat ze in het verleden al met dat merk in aanraking zijn gekomen of nog steeds zijn. Dus mensen met een Samsung telefoon kiezen ook vaak een Samsung tablet, en gebruikers van een iPhone kopen een iPad. Ook erg belangrijk is de grootte van het scherm, bijvoorbeeld een 7 inch, 10 inch of nog groter. En wat ook heel zwaar meeweegt in de keuze is natuurlijk de prijs!

Een 7 inch of 10 inch tablet kopen?

Dit zijn momenteel de populairste tablets en merken?

Even een kleine greep uit de tablet merken die momenteel erg populair zijn.

De laatst 3 tablets zijn speciaal voor kinderen en ook niet duur. De goedkoopste de Denver TAQ heb je al voor 58 euro.

Update: 21-1-2019

Koop geen B merk tablet!

Waar je je niet toe moet verleiden zijn die goedkope tablets uit de folders van om en nabij de 100/150 euro. Goedkoop is is deze gevallen vaak miskoop. Bij een tablet kun je het maar beter in een keer goed doen. Met die goedkopere tablets van de onbekendere merken moet je vaak maar afwachten wat je krijgt. In de meeste gevallen is de snelheid te laag voor leuke spelletjes, werkt het touchscreen niet goed of andere gebreken. Een goede tablet voor die prijs bestaat niet, er is altijd ergens op bezuinigd anders kan die prijs nooit zo scherp zijn. Hoe verleidelijk het soms ook kan zijn, niet doen!

Een tablet kopen die bij je past

Maar wat zijn nou de beste tablets?

Een vraag die niet simpel te beantwoorden is. Want zeg nou zelf, is de snelste tablet de beste, of juist de grootste tablet? En hij moet natuurlijk ook goed reageren op jou touchscreen commando’s, dus het scherm is ook belangrijk. Het is wel zo met tablets dat de recentere exemplaren sneller zijn en een beter beeld hebben dan oudere types. Dus je doet er sowieso verstandig aan om een tablet uit 2018 te kopen. En het liefst een van de merken hierboven. Heb je er het geld niet voor dan kun je het beste een wat ouder type kopen, dus een of 2 modellen voor het laatste model. Het enigste verschil met de nieuwste versies is vaak een snellere processor of meer geheugen, of ander scherm, maar verder is het verschil niet zo groot.

Aan de hand van vragen hieronder kun je je afvragen wat voor jou de geschikte tablet is:

Wil je een 7, 8 of 10 inch tablet? (of nog groter)

Wij hebben hier op de redactie nu zelf een Samsung Galaxy Tab A uit 2018 en het 10 inch scherm is voor ons precies goed. We hebben ook een 7 inch gehad maar die werd al snel te klein bevonden. Vaak hebben je familie of vrienden ook een tablet waar je wel even mee mag spelen. Wat je ook kun doen is gewoon eens bij Mediamarkt rondneuzen, daar hebben ze veel test exemplaren staan waar je aan mag zitten. Zo kun je mooi zien of een 7 of 10 inch geschikt is voor jou.

Wat wil je allemaal met de tablet gaan doen?

Voor alleen surfen, werken en af en toe een spelletje zijn de meeste tablets wel geschikt. Alleen de zware 3D spellen zullen bij een oude tablet schokken doordat de processor het niet aan kan.

Welk mark tablet ga je kopen?

Welk merk tablet wil je graag?

Kies het merk die bij jou past en waar je een goed gevoel bij hebt. Zoals we eerder al zeiden is dit meestal een van de merken die je al kent.

En als je geen tablet kunt betalen?

Als je het niet zo ruim hebt maar je moet toch perse een tablet, bijvoorbeeld voor je werk of andere zaken dan kun je overwegen om een tablet op afbetaling te nemen. Dit kan bij veel webwinkels wel zoals Neckermann en Wehkamp. Je lost dan een door jou gekozen vast bedrag af in de maand. Nog een optie is kijken op Marktplaats voor een 2e hands tablet. Vaak staan er wel foto’s bij, let dan goed op gebreken aan het scherm zoals diepe krassen of andere beschadigingen.


Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*