Sleep Cycle Alarm Clock App

Sleep Cycle Alarm Clock App

‘Sleep Cycle Alarm Clock is de populairste slaap app van de afgelopen jaren. Sleep Cycle is een is een slimme wekker die je op het juiste moment wakker maakt. Door je telefoon op je bed te leggen berekent de app op basis van je slaap ritme het goede moment om wakker te worden, zodat je uitgerust wakker wordt.


Op het juiste moment wakker worden

Aan je beweging en volume registreert de app hoe diep je slaapt. Op het moment dat je erg diep slaapt is het geen goed moment op je wakker te maken. Door de app voor langere termijn te gebruiken krijg je een analyse van je slaap gedrag, en aan de hand daarvan berekent de app wanneer hij jou het beste wakker kan maken: op het moment dat je het lichtst slaapt. Als je bijvoorbeeld om 7 uur gewekt wilt worden wacht de app vanaf half 7 tot het moment dat je het minst diep slaapt en zal je dan wakker maken. Op deze manier kan je veel beter op staat. Niets is zo vervelend als gewekt worden als je heel diep slaapt. Het kan voorkomen dat je tijdens dit half uur steeds diep slaapt. De wekker zal dan alsnog gewoon om 7 uur af gaan. Als je zo diep slaapt is dat wel een teken dat je nog te kort slaap hebt gehad.

Sleep Cycle Alarm Clock App

Andere funties van Sleep Cycle

De app bevat 15 verschillende alarm melodieën. Deze zijn zorgvuldig gekozen en veel beter dan irritant gepiep of gezoem. Ook is het mogelijk om je eigen muziek te kiezen als alarm geluid. Het is mogelijk om je Philips Hue lampen aan te sturen met de app. Zo kan je wakker worden met licht in plaats van een alarmtoon. De alarm functie heeft ook een snooze functie, door de telefoon licht aan te raken. Standaard doet de app er 30 minuten over om je te wekken op het juiste moment, dit kan je ook variabel instellen tot 90 minuten voor de alarm tijd.

Een andere handige functie van de Sleep Cycle Alarm Clock app is dat je ook met de app in slaap kan vallen met rustgevende geluiden.

Dagelijkse beweging en slaap gedrag

Behalve je slaap ritme kan de app nu ook je dagelijkse beweging bijhouden en bepalen wat voor invloed dat heeft over je slaap gedrag. Heb je bijvoorbeeld veel gesport dan kan het zijn dan je ’s nachts beter slaapt. En heb je alleen maar de hele dag op de bank televisie gekeken dan kan het zijn dat je juist slecht slaapt.

Hoe langer je de app gebruikt, hoe meer inzicht je krijgt over je slaap gedrag. Je kan zo bijvoorbeeld een patroon ontdekken op welke dagen je slechter slaapt.

De app downloaden

De app is beschikbaar voor Android en iOS. Op de iphone is de app te combineren met diverse andere apps en is het ook mogelijk om de hartslag te meten met de camera.

Download de Sleep Cycle Alarm Clock app voor Android
Download de Sleep Cycle Alarm Clock app voor iPhone en iPad


Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*