Screenshot Maken met Android

Screenshot maken in Android

We gaan je laten zien hoe je zelf door middel van een toetsencombinatie een screenshot kunt maken met je Android smartphone of tablet. Door even te oefenen en met de juiste timing heb je dit zo onder de knie. Je Android moet wel nieuwer zijn dan versie 2.3, want daar zit de mogelijkheid om een schermafbeelding te maken niet op en zul je het met een screenshot App moeten doen. Heb je een nieuwere versie dan zit je goed en kun je de volgende handeling hier beneden wel uitvoeren.


Wat is een screenshot?

Soms is het handig om even een screenshot te maken van je huidige scherm of als je bijvoorbeeld iets aan een ander wil laten zien. In het Nederlands heet een screenshot gewoon een schermafbeelding maar het Engelse woord screenshot wordt in de volksmond toch veel meer gebruikt.

Screenshot maken met Android smartphone of tablet

Zoals we al aangaven gaat het hier om een bepaalde toetsencombinatie namelijk:

  • Aan/uit knop + volume omlaag.
  • Aan/uit knop + home/start knop.

Screenshot maken in Android

Die twee knoppen moet je dus tegelijk even kort indrukken waarbij de aan/uit knop een fractie van een seconde eerder moet worden ingedrukt. Doe je dit niet dan zie je alleen het schuifje van de volume omlaag gaan. Als het gelukt is hoor je een geluidje, dit geluid is bijna hetzelfde als bij het nemen van een foto met je smartphone of tablet.

Waar vind ik mijn screenshot terug?

Je vind je net genomen schermafbeelding terug door bijvoorbeeld naar je fotoalbums te gaan zoals via de Galerij App die standaard aanwezig is in Android, daar ga je naar de map screenshots.

Screenshot versturen naar familie of vrienden

Een screenshot versturen naar familie of vrienden kan op verschillende manieren. De makkelijkste manier is gewoon via de e-mail met je favoriete e-mail programma zoals bijvoorbeeld Gmail, Hotmail of van eigen provider. Dit kan dus vanuit het e-mail programma door er een bijlage aan toe te voegen. Je kunt ook rechtstreeks screenshots versturen op de plek waar je ze aan het bekijken bent. Selecteer met je vinger de screenshots die je wil versturen, ze worden dan aangevinkt. Zo kun je meerdere schermafbeeldingen selecteren. En door op het delen icoontje te drukken rechtsboven van je scherm krijg je een lijst te zien met de manieren waarop je ze nog meer kunt delen, waaronder dus ook e-mail. Mocht je nog vragen hebben stel ze gerust hier onder dit artikel.


Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*