NOS App

NOS App

De NOS app brengt je dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland op smartphone of tablet. Naast het algemene nieuws kun je met de NOS.nl app ook nog het laatste sportnieuws, actuele verkeersinformatie en weerberichten bekijken. Tevens kun je door middel van live video en live TV rechtstreeks kijken naar belangrijke sportevenementen.


Heb je zelf belangrijk nieuws te melden? Dan kun je via de app een nieuwstip sturen naar de redactie.

NOS App

Functionaliteiten van de NOS app

  • Lees het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.
  • Bekijk het sportnieuws.
  • Zie de actuele verkeersinformatie.
  • Lees het weerbericht van vandaag, morgen en de rest van de week.
  • Bekijk of beluister live streams van onder andere Journaal 24, Politiek 24 en Radio 1.
  • Bekijk video’s en livestreams van nieuwsberichten of grote evenementen als de olympische spelen of de Tour de France.
  • Bekijk de laatste uitzendingen van het Journaal, Studio Sport, Nieuwsuur en het Jeugdjournaal.
  • Maak persoonlijke lijsten aan, zoals sportlijsten of nieuwslijsten over binnenland, buitenland, politiek, opmerkelijk, koningshuis, technologie, cultuur, media, voetbal of andere sporten.
  • Je kan notificaties instellen van bepaalde dingen zodat je altijd op de hoogte blijft van bijvoorbeeld van tussenstanden van voetbalwedstrijden.

Wil je het jeugdjournaal bekijken of NOS teletekst gebruiken? Daarvoor zijn speciale apps ontwikkeld.

Ook vanuit het buitenland kun je de NOS app gebruiken. Het kan wel soms zijn dat je een bepaalde online video of livestream niet kunt zien. Dat komt doordat bepaalde content in verband met de rechten alleen vanaf een Nederlands ip-adres te zien is.

Ben je wel in Nederland maar kan je een video niet zien? Mogelijk zorgt een adblocker plugin op je tablet of telefoon ervoor dat de video geblokkeerd wordt. Schakel deze plug-in uit, en herstart de NOS app om te kijken of het probleem nu verholpen is.

Samenwerking met regionale omroepen

NOS gaat steeds meer samenwerken met de dertien regionale omroepen. De bedoeling is dat je binnenkort via de NOS app op de hoogte kan blijven van het lokale nieuws. Door samen te werken hebben zowel de NOS als de lokale omroepen voordeel.

Advertenties in de app

De NOS app is gratis en tot voort kort reclamevrij. Tegenwoordig krijg je wel vaak een video-advertentie te zien voor je een video kan bekijken. Want ja de NOS moet wel ergens zijn geld vandaan halen.

De eerste keer dat je een video bekijkt in de app krijg je de vraag voorgeschoteld of je gepersonaliseerde video-advertenties wilt, of normale. Deze keuze kan je later wijzigen bij de instellingen van de app. Gepersonaliseerde reclame boodschappen houdt in dat aangesloten advertentienetwerken advertenties laten zien naar aanleiding van je surfgedrag. Hierbij worden cookies gebruikt.

Download de NOS.nl app voor Android
Download de NOS.nl app voor iPhone en iPad


Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*