Navmii GPS Wereld (Navfree) App

Navmii GPS Wereld (Navfree) App

7 feb 2019

Navmii GPS Wereld App (oude naam: Navfree) is een gratis navigatie app voor Android. De kaarten worden samengesteld door een community en niet door een commercieel bedrijf. Hierdoor kan de app gratis blijven. De kwaliteit van sommige kaarten is lager dan dat van een betaald navigatiesysteem, en de kaarten zijn minder compleet. Toch is de app erg handig als je gewoon van A naar B wilt. Op je Android toestel zelf kan je ook navigeren met de Google Maps app die standaard in Android zit.


Om dit te gebruiken moet je echter een actieve internet verbinding hebben. Dat is bij de Navmii GPS Wereld (Navfree) app niet nodig. De kaarten worden gedownload en opgeslagen op je telefoon of tablet. Met GPS wordt je lokatie bepaald.

Navmii GPS Wereld (Navfree) App

Gratis kaarten downloaden met NavMii

Om Navmii in Nederland te gebruiken kun je kiezen uit twee kaarten: Nederland of de Benelux. Ook kun je kaarten van andere landen downloaden. De naam van de Nederlandse app is bijvoorbeeld Navfree GPS Live Netherlands. De app is zeer eenvoudig in gebruik. De visuele en gesproken aanwijzingen zijn erg duidelijk. Niet alle kaarten zijn echter even goed. Het kan daarom voorkomen dat een adres niet gevonden wordt of een route niet helemaal de kortste of snelste route is. De kaarten worden in de loop der tijd echter steeds beter. Zeker de grote steden en grote wegen staan er allemaal goed op.

Navmii GPS Wereld (Navfree) app wordt net als betaalde navigatiesystemen steeds uitgebreider. Je kunt kiezen uit een 2D of een 3D weergave, met gesproken route aanwijzingen of alleen visuele meldingen op het scherm. Ook is er een database met Points of Interest, zodat je snel een parkeergarage, benzinepomp of bioscoop in de buurt kunt vinden. Helaas is deze database nog niet zo compleet als bij de dure concurrenten.

In de Navfree Gratis Navigatie app kun je in de app zelf een melding doorgeven als er bijvoorbeeld een fout in de kaart staat, zoals een weg die er niet is of juist wel, of dat een straat nu eenrichtingsverkeer is geworden. Ook kun je je huidige locatie via Facebook of Twitter delen, of dingen opzoeken in Google.

Lijst van beschikbare maps voor Navfree:

Andorra, Argentinië, Australië, Benelux, Brazilië, Canada, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, India, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Mexico, Monaco, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje, Tsjechië, UK, Zuid Afrika, Zweden en Zwitserland

Download de Navmii GPS Wereld (Navfree) app voor Android
Download de Navmii Gratis Navigatie app voor iPhone en iPad


Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*