Minecraft App Review

Minecraft App Review

In Minecraft is het de bedoeling dat je je eigen 3D wereld bouwt met behulp van grote vierkanten blokken waarmee je werkelijk alles kunt maken wat je maar wil. Je krijgt daarvoor een door de computer random gegenereerde wereld tot je beschikking waarin je alles naar hartenlust kunt bouwen of juist verbouwen. Voor de beginnende Minecraft speler is de demo versie eerst zeker een aanrader.


Minecraft App Review

Speel eerst de demo versie

In de demo versie van Minecraft is het verstandig dat je in het begin op zoek gaat naar een plek om in te wonen. Want er liggen ’s nachts veel gevaarlijke monsters op de loer in Minecraft (survival mode), dus een veilig onderkomen is daarom essentieel om te overleven. De meeste mensen beginnen vaak eerst een primitieve grot uit te hakken uit een helling of bergwand of iets met hoge muren. Daarna zoeken ze bijvoorbeeld hout en kolen, van deze dingen kun je later fakkels of andere gereedschappen maken.

Minecraft App voor Android, iPhone en iPad

Een heel belangrijk onderdeel in Minecraft is dus het graven en mijnen naar grondstoffen zoals kolen, steen, hout, ijzererts, goud en zelfs diamanten. Want zonder grondstoffen kun je immers niets bouwen. Met de juiste grondstoffen is alles te maken, en je kunt ze naar hartenlust met elkaar combineren ( craften) met je werkbank of in de oven tot handige items.

In de demo versie heb je maar de beschikking over 18 van de 36 soorten blokken (en worden de werelden niet opgeslagen tussen de sessies door).

Je kunt in Minecraft kiezen uit de volgende spelmodus

Creative: In deze mode heb je alle grondstoffen die er zijn in het spel, en je hebt er ook oneindig veel van. Ook kun je vliegen en hoef je niet te eten. Deze mode is bedoeld voor de mensen die graag leuke willen bouwen maar zich niet dood willen zoeken naar grondstoffen.

Survival: Persoonlijk vind ik dit de leukste mode met de meeste uitdaging. In Survival moet je op zoek naar grondstoffen en moet je af en toe eten om te overleven, ook zijn er de nodige vijanden. In deze mode kun je de moeilijkheidsgraad ook nog instellen op vreedzaam, makkelijk, normaal en moeilijk.

Hardcore: Lijkt op Survival alleen de moeilijkheidsgraad staat op het hoogste niveau en je kunt niet respawnen. Dus je hebt maar 1 leven waar je het mee moet doen, ben je dood wordt je spelwereld gewist.

Minecraft App voor Android, iPhone en iPad

Een voorbeeld van wat je allemaal kunt doen in Minecraft

  • Ga op zoek naar grondstoffen door te graven naar steen, ijzererts, steenkool etc, dit kan soms erg diep zitten.
  • Of hak bomen om en gebruik het hout om voorwerpen van te maken of gebruik het als brandstof voor je oven.
  • Maak voorwerpen zoals een houweel, bijl, schep, schoffel om je hierbij te helpen.
  • Maak jacht op schapen, varkens, koeien om van te eten en bereid je vlees in de oven. Of maak een hengel en vang vissen.
  • Plant zaden en verbouw suikerriet, tarwe of nieuwe bomen.
  • Combineer voorwerpen op je werkbank om nieuwe dingen van te maken.
  • Maak wapens zoals zwaarden of bogen om monsters te verslaan.
  • Bouw een veilig onderkomen van aarde, steen, hout, ijzer of andere grondstoffen.
  • Overleef in verschillende omgevingen zoals een dicht bos, een grote woestijn, water met onbewoond eiland, of winterlandschap.

Minecraft moet het niet hebben van de grafische pracht (al zijn er ook mods met veel betere graphics), de wereld is opgebouwd uit 8-bit vierkantenblokken wat zeker voor de beginnende speler even wennen is. Als je het spel eenmaal onder de knie hebt en je aan de stijl van de game gewend bent wint de gameplay het al snel van de graphics. Je kunt in Minecraft ook multiplayer spelen met je vrienden of lokaal via Wi-Fi.

Minecraft App voor Android, iPhone en iPad

Minecraft is zeker een aanrader voor de meer bouwende spelers onder ons. De verslavingsfactor van het spel is erg hoog.

Bekijk ook zeker even de video hieronder om te zien wat er allemaal ingame wel niet mogelijk is.

Er is een speciale wiki pagina van Mindcraft met uitleg over alle aspecten van de game. Ook zijn er speciale mod packs voor Minecraft waarmee je het spel veel grafischer en leuker van kunt maken. En voor de beginner heb ik hier nog een pagina met handige Minecraft tips voor je.

Download hier de Minecraft app voor Android
Download hier de Minecraft app voor iPhone en iPad


Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*