Lingo App

Lingo App

3 feb 2019

Met de Lingo app kun je zelf het populaire spel Lingo spelen op je smartphone of tablet. Lingo is een woordspelletje waarbij je een woord moet raden binnen een bepaalde tijd, door steeds een ander woord in te voeren kom je erachter welke letters er in het woord zitten. De woorden kunnen bestaan uit vijf of meer letters, de letters die goed zijn krijgen een kleur, en de letters die op de verkeerde plek staan maar wel in het woord voorkomen ook.Lingo App

Vervolgens mag je weer een woord raden totdat je het woord wat gezocht wordt hebt geraden. Meestal mag je tot vijf keer een poging doen om het juiste woord te raden, dit hangt van de Lingo variant af. Lingo is vooral bekend geworden door de TV uitzendingen uit de jaren 90. Opvallend is dat Lingo tegenwoordig nog steeds wordt uitgezonden en het heeft nog steeds goede kijkcijfers. Dit komt waarschijnlijk dat je vanuit de huiskamer heel gemakkelijk mee kunt raden naar het woord.

In de Lingo app zitten maar liefst 360 verschillende levels, van makkelijk tot zeer moeilijke woorden. De kleuren van de letters hebben in deze app de volgende betekenis:

  • Groen: De positie van de letter in het woord is goed geraden.
  • Geel: Deze letter komt in het woord voor maar staat niet op de juiste plek.
  • Rood: Deze letter komt niet in het woord voor.
    Grijs: Grijs geeft aan dat het woord onjuist is.

En zit je vast met een woord dan kun je altijd nog de hint knop gebruiken om verder te komen. Lingo is een leuk en verslavend woordspelletje wat niet snel gaat vervelen. Een aanrader dus voor de woordspel fanaten.

Download hier de Lingo app voor AndroidLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*