Hyves App

Hyves App

7 feb 2019

Hyves was een Nederlandse sociale netwerk site, die ook een Hyves app had. Hyves bestaat al een aantal jaar niet meer, maar voor de nostalgisten onder ons kunnen we hier nog even terug lezen wat de app allemaal kon.


De Hyves app was net als Facebook en Twitter een Social Media website waarbij je een profiel aan kunt maken en berichten, foto’s, of video’s kunt delen met je familie of vrienden. Ook kon je er terecht voor een lekker potje gamen tegen vrienden waarbij de score onderling werd bijgehouden in de nodige statistieken. Een aantal jaar geleden was Hyves het populairste platform van Nederland maar mede door de opkomst van Facebook is het alleen nog maar bergafwaarts gegaan.

Hyves App

Wat kon je met de Hyves app

Hieronder een kort overzicht van de mogelijkheden van de Hyves app:

  • Plaats en ontvang berichten
  • Praat mee met de onderwerken waar het meest over gesproken wordt
  • Bekijk nieuwe berichten, foto,s video’s
  • Bekijk je Wie Wat Waar’s en Buzz
  • Speel games en voorspel wedstrijden zoals de eredivisie wedstrijden
  • Lees je Hyves mail of stuur privé berichten
  • Nodig nieuwe vrienden uit

Hyves App voor Android, iPhone en iPad

Update 8 oktober 2013

Inmiddels zijn we een paar versies verder en hebben ze de Hyves app hier en daar flink onder handen genomen. Het uiterlijk is nu veel strakker en ook de knoppen staan hier en daar wat verder uit elkaar. Dit voorkomt dat je met je dikke vingers de verkeerde knop indrukt. Ook zijn er een aantal dingen bijgekomen zoals Nu & Straks en Hyves Voorspellen, hiermee kun je elke week voetbaluitslagen voorspellen van wedstrijden uit de Eredivisie.

De makers hebben de Hyves app volledig herschreven in HTML5 en qua vormgeving ziet het er ook veel beter en strakker uit. Ze hebben er ook voor gezorgd dat de app Hybride is geworden, dat wil zeggen dat dezelfde app voor meerdere platformen gebruikt kan worden en ook het updaten is hierdoor makkelijker geworden. De vorige versie kreeg sterke kritiek te verduren omdat bijna alles in de browser werd geladen, nu dus zoals het hoort via de app.

Ondertussen verloor Hyves steeds meer leden aan Facebook. De enige stijging qua bezoekers zat op het laatst alleen nog maar in de oudere leeftijdscategorie van boven de 55 jaar. Eind 2013 werd de knoop doorgehakt en zijn ze gestopt.


Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*