Fabrieksinstellingen Terugzetten van Android Smartphone of Tablet

Mocht je je Android smartphone of tablet willen verkopen of als hij naar de winkel terug moet voor reparatie dan is het wellicht raadzaam om je toestel terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Ze noemen dit ook wel een harde reset. Dat wil zeggen je Android toestel terugzetten naar het moment dat hij uit de fabriek of uit de doos kwam. Zo voorkom je dat je gegevens in verkeerde handen vallen zoals bijvoorbeeld je belangrijke documenten, foto’s, video’s of andere bestanden.


Android apparaat resetten bij virus

Het kan ook voorkomen dat je bijvoorbeeld een schadelijke app of virus op je toestel hebt gekregen. Meestal merk je dit doordat je toestel slecht of langzaam reageert op ingevoerde handelingen. Mocht dat het geval zijn dan is het raadzaam om ook terug te gaan naar de fabrieksinstellingen van je Android toestel. Let er wel op dat alles wat je na die tijd allemaal geïnstalleerd dan wel weg is. Dus maak eerst altijd een back-up van je belangrijke gegevens voor je begint.

Hoe zet je je telefoon terug naar fabrieksinstellingen?

Hoewel Android op alle toestellen bijna gelijk is zijn er per merk toch kleine verschillen in de handelingen die je moet uitvoeren om je smartphone of tablet weer terug te zetten naar de fabrieksinstelling. Per merk zetten we hier beneden de methode voor je op een rij.

Per merk:

Samsung – Instellingen > Privacy > Fabrieksinstellingen herstellen
Sony – Instellingen > Privacy > Fabrieksinstellingen herstellen
Google – Instellingen > Back-up & herstel > Fabrieksinstellingen herstellen
LG – Instellingen > Privacy > Fabrieksinstellingen herstellen
Motorola – Instellingen > Privacy > Fabrieksinstellingen herstellen
HTC – Instellingen > SD-kaart en telefoongeheugen > Fabrieksgegevens herstellen

Losse toestellen:

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 – Instellingen > Persoonlijk > Back-up maken en terugzetten > Standaardgegevens herstellen

Mocht de methode van jouw Android toestel er niet bijstaan laat gerust een berichtje met de juiste methode achter in het reactieveld onder het artikel. Dan zetten we die er zo snel mogelijk bij.


Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*