Datum en Tijd Instellen van Android Smartphone of Tablet

Mocht de datum of tijd van je Android smartphone of tablet niet meer gelijk lopen door bijvoorbeeld de zomertijd of wintertijd dan kun je met de stappen hieronder dit zelf heel makkelijk herstellen. Het besturingssysteem Android beschikt namelijk over uitgebreide tijd en datum invoermogelijkheden, de tab is te vinden in het instellingen menu van je Android toestel. Zo kun je er de datum en tijd instellen, tijdzone selecteren, aangeven of je de 24-uurs indeling wilt gebruiken en tot slot de datumnotatie selecteren.Datum instellen

Druk met je vinger op datum instellen en dan verschijnt er vervolgens een popup waarbij je aan de linkerkant de dag, maand en jaartal kan verzetten door op de pijltjes erboven of eronder te drukken. En aan de rechterkant kun je dag in een keer goed zetten. Druk vervolgens op instellen en Android zal de nieuwe datum of tijd hanteren.

Datum instellen van Android smartphone of tablet

Tijd instellen

Het tijd venster kent niet veel opties, zo kun je alleen de uren en minuten aangeven met de pijltjes eronder en erboven. Als je klaar bent druk je ook hier weer op instellen. Android zal je ingestelde tijd vervolgens uitvoeren.

Tijd instellen van Android smartphone of tablet

Tijdzone selecteren

De tijdzone is afhankelijk van waar je woont, in de meeste gevallen zal Android dit automatisch aanpassen. Is dit niet het geval dan kun je hem hier op het juiste land of plaats zetten. De tijdsverschillen met waar je nu bent staan er achter vermeld.

Tijdzone selecteren van Android smartphone of tablet

24 uurs indeling gebruiken

Door deze optie aan of uit te vinken kun je gebruik maken van de 24 uur indeling van de tijd.

Datumnotatie selecteren

Met de datumnotatie kun je aangeven hoe de datum met de dag, maand en het jaartal moet worden weergegeven op je Android smartphone of tablet. Je kan dus zelf bepalen welk getal eerst komt.

Datumnotatie selecteren van Android smartphone of tablet

Dus bijvoorbeeld:

12-31-2014
31-12-2014
2014-12-31Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*