Officiele CoronaMelder App – Help Mee Corona te Stoppen!

CoronaMelder app

Een handig hulpmiddel in de strijd tegen corona in Nederland is de handige Corona App van de overheid gemaand de CoronaMelder app. Deze nieuwe corona app is volgens de techsite Tweakers.net al een paar miljoen keer gedownload, de app is er voor zowel Android als voor iPhone (iOS) smartphones.


De app is een digitaal hulpmiddel bij het bron- en contactonderzoek door de GGD. En is ontwikkeld ontwikkeld onder streng toezicht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

CoronaMelder app

Hoe werkt de CoronaMelder app?

De CoronaMelder-app stuurt je automatisch een melding als je minstens 15 minuten bij iemand in de buurt bent geweest die besmet is geraakt met het coronavirus. Andersom kan natuurlijk ook! Als je zelf besmet bent geraakt kun je dat ook aangeven, dan ontvangt de ander een waarschuwing. Dit kan alleen in overleg met de GGD en als je getest bent op corona!

Contact wordt gelegd via bluetooth met behulp van willekeurige codes die na samenkomst worden uitgewisseld door beide toestellen. De app meet vervolgens de afstand en duur van de ontmoeting. Na 14 dagen worden de aangemaakte codes automatisch door de app weer verwijderd. Het spreekt voor zich dat beide contactpersonen deelnemer moeten zijn van de app anders werkt het niet!

Gebruikers van de app zijn niet terug te vinden door de makers van de app, de overheid of andere gebruikers. Aldus de makers!

Wil je niet meedoen dan is dat ook goed, niemand kan je verplichten om de app te gebruiken. Maar hoe meer mensen hier aan meedoen, hoe beter de werking en bestrijding van het coronavirus is op landelijk niveau!

De bediening en het gebruik van de app is heel eenvoudig, om het voor iedereen zo makkelijk en simpel mogelijk te houden. Een kind kan de was doen!

Anoniem en privacy

Zoals we al eerder aangaven hoef je door het gebruik van codes je geen zorgen te maken over je privacy. De CoronaMelder app werkt volledig anoniem en slaat niets op, je hoeft de app alleen maar toestemming te geven tot je Bluetooth gegevens en verder helemaal niets!

De app maakt dus geen gebruik van locatie of persoonsgegevens, en je hoeft na het downloaden zelfs geen e-mailadres of wachtwoord in te voeren.

Download hier de CoronaMelder app voor Android
Download hier de CoronaMelder app voor iPhone (iOS)


Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*