Candy Crush Saga App Review

Candy Crush Saga App

14 feb 2019

In het spel Candy Crush Saga moet je je een weg banen door inmiddels meer dan 4200 levels. Dit doe je door snoepjes te verschuiven tot je minimaal drie of meer snoepjes op een rij hebt. Voor de snoepjes die verdwijnen van het speelveld krijg je punten. Om het je moeilijk te maken zijn er verschillende soorten snoepjes en je moet dus proberen om de juiste soort snoepjes op een rij zien te krijgen.
Candy Crush Saga AppWat moet je doen in Candy Crush?

Als je een paar snoepjes weg speelt vallen de snoepjes die er boven liggen naar beneden. Naast de snoepjes zijn er in elk level ook speciale opdrachten die je uit moet voeren en tot een goed einde moet brengen.

Zoals bijvoorbeeld:

Bepaalde vruchten zoals kersen en noten laten zakken van boven naar beneden van het speelveld.

Gelatine wegspelen, dit zijn die doorzichtige witte vakjes die je in veel levels ziet. En die zijn knap lastig want je moet in de latere levels meerdere combinaties van snoepjes maken om ze weg te spelen van het veld, ze zijn dan dus tweemaal zo dik en ook 2x zo lastig.

In sommige levels zit er ook zwarte tralies om de gelatine heen zodat je die eerst moet laten verdwijnen voor je bij de gelatine bent. Ook heb je levels waar je binnen een bepaalde tijd een x aantal punten moet halen.

En nog veel verder in de game voorbij level 50 verschijnen er ook chocolade blokjes in het speelveld. Die hebben de vervelende eigenschap om na elke beurt een vakje weer terug te laten veranderen in chocolade. Ze zijn gelukkig wel snel stuk en als ze allemaal weg zijn komen ze ook niet terug, maar lastig zijn ze zeker wel.

Candy Crush Saga App voor Android, iPhone en iPad - afbeelding chocolade in Candy Crush Saga

Na level 95 krijg je te maken met bommen. Die bommen maken je het leven in Candy Crush Saga erg zuur. De bommen beginnen te tellen bij 8 en Bij elke zet tellen de bommen af naar 0. Lukt het je niet om voor die tijd een combinatie van 3 of meer snoepjes te maken met een bom erin, dan ben je af. En daar komt nog bij dat je soms wel 3 bommen tegelijk op je scherm hebt. Erg lastig dus.

Candy Crush Saga App voor Android, iPhone en iPad - afbeelding bommen in Candy Crush Saga

Wanneer je een level niet tot een goed einde brengt ben je af. Je hebt echter maar een paar levens om een level opnieuw te proberen. Lukt het je dan nog niet dan ben je helemaal af. Na elke level krijg je steeds een map te zien naar de volgende level, en je ziet dan ook de scores die je vrienden in dat level hebben gehaald. Naar gelang je score kun je 1 tot 3 sterren krijgen voor een level en je kunt elk level later nogmaals opnieuw spelen.

Het spel ziet er leuk uit en de geluiden zijn goed, het spel is erg verslavend, je blijft maar doorgaan en opnieuw proberen een level te halen. Sommige mensen zitten soms weken of zelfs wel maanden vast in een level.

Dit spel is zeker een aanrader voor de mensen die van deze puzzelspelletjes houden. Candy Crush Saga heeft wel wat weg van Bubble Shooter, alleen moet je nu schuiven in plaats van schieten.

Wat ook leuk is om te vermelden is dat je deze app kunt synchroniseren met de Facebook versie. Ook worden de scores van jou en je vrienden online bijgehouden. Mocht je vast zitten of heb je hulp nodig met dit spel kijk dan hier: Level walkthroughs, uitleg, en tips voor Candy Crush Saga.

Download de Candy Crush Saga app voor Android
Download de Candy Crush Saga app voor iPhone en iPadGeef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*