Angry Birds Go App Review

Angry Birds Go App

Met Angry Birds Go gooit het bedrijf ROVIO de populaire Angry Birds serie over een andere boeg. De Angry Birds Go app is namelijk niet de zoveelste opvolger maar een geheel nieuw 3D racespel met alle bekende personages en omgevingen die je wel zult herkennen uit eerdere Angry Birds delen. De typische stijl van Angry Birds zie je overal terug in het spel. Zo kun je kiezen uit je favoriete personage uit Angry Birds en racen over de vele circuits met je favoriete wagen.


Angry Birds Go App

Ook heb je de keus uit diverse parcours want wat dacht je van stuntwegen, luchtparcours of roadraces? Het kan allemaal in Angry Birds Go! Wat vooral opvalt is de start van een race, alle wagens hangen dan in een houten katapult en zodra het startsein is gegeven moet je je wagen zo snel mogelijk lanceren. Met een goede reactievermogen is hier ook wat tijdwinst te behalen.

In Angry Birds Go kun je racen als vogel of als varken, zo kun je racen als Red, Chuck, Stella, Terence, Moustage Pig, King Pig etc. Ieder met zijn eigen speciale krachten die je kunt activeren door rechts op het gele icoon te drukken. In het begin van het spel kun je kiezen op welke manier je je wagen wenst te besturen. Dit kan door middel van touchscreen knoppen links en rechts maar ook door je scherm te kantelen in de gewenste richting.

Dit laatste werkt erg prettig. Een gaspedaal of rem is er niet, je wagen rijdt één snelheid en door over de vakken met een pijl te rijden ga je opeens veel harder rijden. En als je onderweg genoeg gouden munten hebt opgepakt kun je na een race een hogere snelheid kopen. Of natuurlijk iets anders zoals de manoeuvreerbaarheid of taaiheid van je auto. Deze laatste twee komen goed van pas bij parcours met veel obstakels op de weg zoals ijsblokken.

Om het je wat makkelijker te maken tijdens de race kun je diverse powerups met speciale krachten oppikken die je direct voordeel kunnen geven tijdens de race. Je moet ze echter eerst wel eerst te pakken zien te krijgen. Net als bij zoveel racespellen kun je na de race je wagen upgraden, zo begin je met een houten zeepkist die later een snelle supercar kan worden.Je meot die upgrades dus verdienen door gouden munten te verzamelen en races te winnen, het is echter ook mogelijk om upgrades met echt geld te kopen.

Het spel kent verschillende spelmodus zoals Race, Mega Match, Champion Chase, Time Boom en Fruit Splat. De Angry Birds Go app is een leuk spel en het is weer eens wat anders na de normale serie die we afgelopen jaren gehad hebben.

Voor liefhebbers van racespellen of van Angry Birds is dit spel zeker een aanrader. Het spel is gratis er voor Android, iPhone en iPad.

Download de Angry Birds Go app voor Android
Download de Angry Birds Go app voor iPhone en iPad


Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*