Android Widget Verwijderen van Smartphone of Tablet

In een eerder artikel kon je al lezen hoe je een Android app verwijderd van je smartphone of tablet, en nu gaan we je nu laten zien hoe je heel eenvoudig een widget kunt verwijderen. Er zijn 2 makkelijke manieren om een widget te verwijderen, of je verwijderd alleen de snelkoppeling van je bureaublad of je verwijderd de hele widget. Bij alleen de snelkoppeling blijft de widget nog steeds geïnstalleerd op je toestel maar neemt dan geen kostbare resources meer in beslag van je processor en geheugen.


Maar verwijderen kan ook nuttig zijn want hierdoor ontstaat weer vrije ruimte die je kunt gebruiken voor andere apps of widgets. De meeste toestellen hebben immers maar een beperkte hoeveelheid geheugen aan boord.

Wat zijn widgets?

Widget zijn kleine zichtbare applicaties met meestal maar 1 taak zoals het in realtime tonen van het weer, nieuws of iets anders op het bureaublad van je smartphone of tablet. Zodra je je toestel opstart, start de widget ook op en in tegenstelling tot apps hoef je een widget dus niet eerst op te starten. Teveel widgets op je bureaublad maken je toestel trouwens wel merkbaar trager doordat ze meteen actief zijn en dus processorkracht en geheugenruimte gebruiken.

Android widget verwijderen van smartphone of tablet

Voorbeeld van widgets op je homescreen of bureaublad.

Android widget verwijderen of verplaatsen op je homescreen

Om een Android widget verwijderen of verplaatsen van je homescreen druk je met je vinger een paar seconden op een widget. Je zult zien dat de widget nu los komt van het bureaublad. Je kunt de widget of App op deze manier verslepen naar de prullenbak of een andere verwijder knop (dit per toestel kan verschillen) of juist verplaatsen naar een ander gedeelte van je bureaublad. Zelfs naar een van de andere schermen door hem tegen de linker of rechterkant van het scherm aan te schuiven. Zoals ik al zei werkt dit dus ook voor apps.

Voorgoed een Android widget verwijderen van smartphone of tablet

1. Ga in het menu naar instellingen en druk op Applicatiebeheer.

2. Druk op de tab download, actief of alle en zoek de widget of app die je wil verwijderen, druk nu op de widget die je wil verwijderen en druk op de knop verwijderen. De widget wordt nu gedeïnstalleerd en zal helemaal van je smartphone of tablet worden verwijderd. Dit werkt dus alleen voor apps of widgets die je zelf hebt gedownload, systeem apps of widgets kun je niet verwijderen maar wel op deze manier uitschakelen. Ideaal om je toestel snel te houden

Android widget verwijderen via Google Play Store of Android Market

Nog een andere methode is via Google Play of Android Market. Die bereik je door op de snelkoppeling te drukken op het bureaublad (dezelfde plek waar je ook je apps download).

1. Daar druk je op Mijn apps (of je zoekt de widget op via de zoekfunctie, i.p.v installeren staat hier nu de knop verwijderen bij).

2. Kies de widget die je wilt verwijderen en druk op verwijderen.


Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*