Android Software Updaten van Smartphone of Tablet

Android software updaten

We gaan je hier precies laten zien hoe je de software van je Android smartphone of tablet moet updaten naar de laatste en nieuwste versie van Android.


Google brengt voor zijn mobiele besturingssysteem Android regelmatig updates uit met verbeteringen zoals security fixes, bugfixes of andere aanpassingen aan Android. Google verstuurd deze updates via internet naar je smartphone of tablet. Nu kun je je toestel zo instellen dat hij bij het opstarten automatisch om een update zoekt en je vervolgens een melding geeft als er een update is.

Maar het kan echter ook een tijdje duren voor jouw toestel aan de beurt is voor de update terwijl hij er wel is. Daarom is het beter om zo af en toe handmatig te checken of er al een update is.

Let op: Schakel eerst je Wifi voor je Android gaat updaten! De updates zijn groot en zitten zo tussen de 400 a 500 MB. En vooral als je maar een kleine bundel hebt per maand.

Android updaten naar de nieuwste versie

De instellingen kunnen per merk of toestel een beetje verschillen. Maar om te kijken of er ook een update is voor Android ga je naar:

  1. Ga naar instellingen en druk vervolgens op software-update.
  2. Door op de bovenste optie updates handmatig downloaden te drukken ga je meteen naar het update scherm.
  3. Druk in dit nieuwe venster op nu installeren en Android zal zich updaten naar de nieuwe versie.

Android software updaten

Android zal je tevens ook een popup melding geven wanneer er weer een nieuwe update is voor Android. Aan het oranje icoontje kun je ook zien of er een nieuwe update is.


Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*