Android App Verwijderen van Smartphone of Tablet

19 jan 2019

Heel eenvoudig zelf een Android App verwijderen op je smartphone of tablet. Apps die je via de Google Play winkel geïnstalleerd hebt kun je het beste op de hieronder beschreven manier van je smartphone of tablet verwijderen. Alle Android Apps die je daar trouwens koopt of installeert kun je daar op een later tijdstip ook weer opnieuw installeren. Je betaalt dus altijd maar 1x voor een App.


Waarom verwijderen?

Als je bijna geen ruimte meer hebt op je apparaat, of als het spel of programma niet aan je verwachtingen voldeed!

Een Android App verwijderen via de Google Play Store

  1. Zoek de desbetreffende App op met je smartphone of tablet in de Google Play Store, i.p.v. installeren zul je nu zien staan bijwerken of verwijderen.
  2. Druk op verwijderen om de App te verwijderen van je toestel. Hieronder zie je een ouder plaatje maar het werkt hetzelfde!

Android App verwijderen via Google Play Store

Een Android App verwijderen via instellingen

Nog een manier is om de App rechtstreeks te verwijderen van je smartphone of tablet via het menu van je apparaat. Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar instellingen en druk op Apps.
  2. Zoek de App die je wil verwijderen, druk op de App die je wil verwijderen en druk op verwijderen.

Android App verwijderen van smartphone of tablet

Er zullen vast ook Apps tussen staan die niet kunnen worden verwijderd. Dit noemen ze systeem Apps en horen bij het Android besturingssysteem. Dit zijn meestal de programma’s van je provider of van Google zoals bijvoorbeeld: Google Maps, YouTube etc. Je kunt dit zien door de stappen hierboven te volgen en als de App bij het systeem hoort, komt er alleen te staan: updaten i.p.v. verwijderen.

Zie ook:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*