Ons aanraden:
   

Deel ons  

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter

   

Navfree Gratis Navigatie App voor Android, iPhone en iPad


Gegevens
Navfree GPS Navigatie App voor Android, iPhone en iPad

Navfree is een gratis navigatie App voor Android. De kaarten worden samengesteld door een community en niet door een commercieel bedrijf. Hierdoor kan de App gratis blijven. De kwaliteit van sommige kaarten is lager dan dat van een betaald navigatiesysteem, en de kaarten zijn minder compleet. Toch is de App erg handig als je gewoon van A naar B wilt. Op je Android toestel zelf kan je ook navigeren met de Google Maps App die standaard in Android zit.

Om dit te gebruiken moet je echter een actieve internet verbinding hebben. Dat is bij de App Navfree niet nodig. De kaarten worden gedownload en opgeslagen op je telefoon of tablet. Met GPS wordt je lokatie bepaald.

Navfree GPS Navigatie App voor Android, iPhone en iPad

Om Navfree in Nederland te gebruiken kun je kiezen uit twee kaarten: Nederland of de Benelux. Ook kun je kaarten van andere landen downloaden. De naam van de Nederlandse App is bijvoorbeeld Navfree GPS Live Netherlands. De App is zeer eenvoudig in gebruik. De visuele en gesproken aanwijzingen zijn erg duidelijk. Niet alle kaarten zijn echter even goed. Het kan daarom voorkomen dat een adres niet gevonden wordt of een route niet helemaal de kortste of snelste route is. De kaarten worden in de loop der tijd echter steeds beter. Zeker de grote steden en grote wegen staan er allemaal goed op.

Navfree wordt net als betaalde navigatiesystemen steeds uitgebreider. Je kunt kiezen uit een 2D of een 3D weergave, met gesproken route aanwijzingen of alleen visuele meldingen op het scherm. Ook is er een database met Points of Interest, zodat je snel een parkeergarage, benzinepomp of bioscoop in de buurt kunt vinden. Helaas is deze database nog niet zo compleet als bij de dure concurrenten.


In de Navfree Gratis Navigatie App kun je in de App zelf een melding doorgeven als er bijvoorbeeld een fout in de kaart staat, zoals een weg die er niet is of juist wel, of dat een straat nu eenrichtingsverkeer is geworden. Ook kun je je huidige locatie via Facebook of Twitter delen, of dingen opzoeken in Google.

Lijst van beschikbare maps voor Navfree:

Andorra, Argentinië, Australië, Benelux, Brazilië, Canada, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, India, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Mexico, Monaco, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje, Tsjechië, UK, Zuid Afrika, Zweden en Zwitserland

Download hier de Navfree Gratis Navigatie voor Android
Download hier de Navfree Gratis Navigatie voor iPhone en iPad
Reacties  

 
wim wittenberg
+1 #9 wim wittenberg 20-02-2015 09:35
hoi.....ik heb Navfree geinstalleerd: ik wil reizen naar Spakenburg VIA Arnhem en Ermelo...kan ik dat in een keer instellen? met andere woorden: kan ik tussenbestemmin gen instellen?
Citeer
 
 
goos
+2 #8 goos 02-07-2014 19:52
waarom werkt navfree niet op de Samsung Galaxy Tab 3 GT-P5210 ??
Citeer
 
 
j.peters
0 #7 j.peters 22-04-2014 20:27
Ik zou vraag de navigatie ap op mijn android willen.zodat ik makkelijk de weg kan vinden.zonder dat ik wordt afgeleid van de weg.
Citeer
 
 
slekw
+3 #6 slekw 21-10-2013 21:36
heb NavFree nu een week in gebruik. Deze app heeft het grote voordeel dat je compleet zonder verbinding kunt navigeren. Alle benodigde kaarten kun je gratis downloaden.
gisteren met de navigatie van Assen naar Ede genavigeerd. De heenweg ging probleemloos. Echter op de terugweg raakte de app helemaal in de war bij het oprijden van de A12. Dus duurde zeker 20 minuten waarna de app weer goed reageerde.
Citeer
 
 
rai
0 #5 rai 30-08-2013 00:13
Ik krijg het downloaden op mijn Xperia niet voor elkaar. Duurt uren. Ws zelfs hele nacht en dat alleen voor kaart Nederland. Is dat normaal??? Zit gewoon binnen.heb hem maar weer gecanceld. Op iPad ging t downloaden prima. Wat gaat er fout????

Edit Admin: Ik heb je vraag ook even op het forum gezet onder: Downloaden van Navfree app duurt uren op Xperia toestel
Citeer
 
 
srna513006
0 #4 srna513006 06-07-2013 18:48
Ik heb gisteren ook NavFree op mijn Samsung Galaxy S3 gezet en vandaag daarmee een fietstocht gemaakt via de optei 'Wandelroute', het vel mij niet tegen.
Een punt vind ik echter wel wat minder en dat is dat bij het navigeren (dus het afspelen van de route) de kaart altijd naar Noord wijst.
Dit heeft het gevolg dat als de route naar Zuid gaat de positiepijl ook naar beneden gaat en dat is best vervelend.
Normaliter gaat de positiepijl altijd met de rijrichting mee dus de kaart draait in feite met de routerichting mee.
Dit lukt mij niet bij NavFree.
Hoort dit standaard bij deze app of heb ik toch noch een instelling gemist?
Citeer
 
 
Arnold
0 #3 Arnold 25-06-2013 09:33
Lydia zei:
Ik heb NAVFREE op mijn ipad gezet die alleen WiFi heeft. Thuis doet hij het gewoon maar als ik deze mee neem in de auto dan doet hij het niet meer. Zou het kunnen zijn dan GPS niet werkt of moet ik nog iets anders bij downloaden.

In een Ipad met alleen wifi zit geen GPS module en daardoor werkt het niet buiten je wifi bereik. Je moet dan een Ipad met 3g hebben (waar wel een GPS module inzit)of een aparte GPS ontvanger kopen voor ongeveer 85 euro.
Citeer
 
 
Lydia
-2 #2 Lydia 24-06-2013 21:51
Ik heb NAVFREE op mijn ipad gezet die alleen WiFi heeft. Thuis doet hij het gewoon maar als ik deze mee neem in de auto dan doet hij het niet meer. Zou het kunnen zijn dan GPS niet werkt of moet ik nog iets anders bij downloaden.
Citeer
 
 
herman
+1 #1 herman 04-06-2013 13:03
Ik krijg sinds vandaag een melding dat ik misschien een virus heb als ik Navfree opstart.
Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Joomla SEO by MijoSEF
   
© Mijnandroidapps.nl