Ons aanraden:
   

Deel ons  

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter

   

Trage Android smartphone of tablet weer sneller maken

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 38% (13 Votes)

Gegevens
Trage Android smartphone of tablet weer sneller maken

Een ergernis van veel gebruikers is het steeds langzamer worden van het besturingssysteem Android op smartphone of tablet. Het trager worden of minder goed reageren van Android kan verschillende oorzaken hebben. Meestal treden deze symptomen op na een lange periode waarbij er in de tussentijd veel Apps of widgets geïnstalleerd zijn. Vooral Android Apps of widgets die op de achtergrond actief meedraaien zorgen al snel voor problemen omdat ze samen toch wel om de nodige processor kracht vragen.

Te weinig geheugen en geheugen vrijmaken

Een andere oorzaak zou kunnen zijn het geheugen. Als een smartphone of tablet te weinig geheugen aan boord heeft zal hij bepaalde taken niet snel genoeg kunnen uitvoeren en dus in gebruik traag aanvoelen zoals slecht reageren op swipe bewegingen, of traag openen van bepaalde vensters of Apps. Te weinig geheugen kan er ook voor zorgen dat geheugen intensieve Apps snel vastlopen.

Of je te weinig geheugen hebt kun je zelf ook checken door naar de instellingen van Android te gaan. Bij de meeste smartphones en tablets heet dit gedeelte opslag. Hier kun je precies aflezen hoeveel van de totale ruimte nog beschikbaar is. Ook zie je daar meteen hoeveel geheugenruimte Apps, foto's, video's, audio, muziek en diverse bestanden innemen.

Hou vooral het totale apparaat geheugen in de gaten. Mocht het vol zijn dan kun je het beste een SD of MicroSD geheugenkaartje bijkopen en daar bijvoorbeeld je foto's en video's opzetten zodat het Android besturingssysteem zelf altijd genoeg geheugen heeft. Ook is het mogelijk om Aps te installeren op een SD of MicroSD geheugenkaartje. Dit laatste kan ik echter niet van harte aanraden omdat dit bij vaak op zorgt voor niet goed functionerende Apps.

Apps verwijderen die je niet meer gebruikt

Wat je beter eerst kunt doen om snel geheugen vrij te maken zonder nieuw geheugen te moeten kopen is Apps die je niet of nauwelijks gebruikt te verwijderen.

De meeste fabrikanten van smartphones en tablets leveren standaard veel programma's mee zodat je meteen aan de slag kunt. De praktijk leert ons echter dat je 90% van die Apps of widgets niet of nauwelijks gebruikt. Dus Apps de-installeren kan hier wel degelijk een oplossing bieden voor je probleem.

Ik zal in het kort nog even uitleggen wat de verschillende dingen doen bij het verwijderen van een App. Naast App verwijderen zie je eronder nog een aantal opties staan.

Met Clear Data of in het Nederlands Gegevens Wissen verwijder je alle persoonlijke data die met deze App gelinkt zijn zoals bijvoorbeeld je scores van spelletjes, inloggegevens etc.

Met Clear Cache of in het Nederlands Buffer Leegmaken verwijderen je alle gegevens die aan de desbetreffende App gelinkt zijn.

Meer informatie over een App verwijderen lees je hier.

Je smartphone of tablet opschonen met een Cleaner App

Nog een mogelijkheid is het gebruik van een zogenaamde Cleaner App of App Cleaner. Dit zijn Apps die er voor zorgen dat je systeem weer schoon wordt en schoon blijft. Dit doen ze door overbodige rommel die achterblijft bij het de-installeren van Apps of widgets te verwijderen. Ook ruimen ze bijvoorbeeld de tijdelijke internetbestanden, browser geschiedenis en cookies op.

En tot slot kun je ook altijd nog je smartphone of tablet terugzetten naar de fabrieksinstelling. Dit zorgt in de meeste gevallen weer voor een snel systeem. Zorg er wel voor dat je voor die tijd een backup maakt van je belangrijke gegevens, want na de restore is alle data weg. Zie het als het formatteren van een harde schijf op PC of laptop en het opnieuw installeren van Windows.
Reacties  

 
Frans Willaert
0 #1 Frans Willaert 04-10-2013 15:24
Ik lees in het artkel alleen over apps maar hoe widgets verwijderd kunnen worden staat nergens en het lukt me nog steeds niet
m.vr.gr
Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Joomla SEO by MijoSEF
   

Laatste Reacties

 • Willem Willem 12.11.2015 08:51
  De achtergrond van het startscherm van mijn android telefoon heb ik veranderd naar een foto die ik ...

  Lees meer ...

   
 • janneje janneje 14.10.2015 11:05
  Had al songpop maar wachtwoord kwijt nu kan ik niet meer spelen en al mijn vaste spelers kwijt ..

  Lees meer ...

   
 • cees cees 13.10.2015 19:26
   
© Mijnandroidapps.nl