Ons aanraden:
   

Deel ons  

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter

   

Screenshot maken met Android smartphone of tablet

Gegevens
Screenshot maken met Android smartphone of tablet

We gaan je laten zien hoe je zelf door middel van een toetsencombinatie een screenshot kunt maken met je Android smartphone of tablet. Door even te oefenen en met de juiste timing heb je dit zo onder de knie. Je Android moet wel nieuwer zijn dan versie 2.3, want daar zit de mogelijkheid om een schermafbeelding te maken niet op en zul je het met een screenshot App moeten doen. Heb je een nieuwere versie dan zit je goed en kun je de volgende handeling hier beneden wel uitvoeren.

Lees meer...

Datum en tijd instellen van Android smartphone of tablet

Gegevens
Datum en tijd instellen van Android smartphone of tablet

Mocht de datum of tijd van je Android smartphone of tablet niet meer gelijk lopen door bijvoorbeeld de zomertijd of wintertijd dan kun je met de stappen hieronder dit zelf heel makkelijk herstellen. Het besturingssysteem Android beschikt namelijk over uitgebreide tijd en datum invoermogelijkheden, de tab is te vinden in het instellingen menu van je Android toestel. Zo kun je er de datum en tijd instellen, tijdzone selecteren, aangeven of je de 24-uurs indeling wilt gebruiken en tot slot de datumnotatie selecteren.

Lees meer...

Streaming video en live TV kijken op je tablet of smartphone

Gegevens
video of live tv kijken op tablet of smartphone

Steeds meer mensen halen een tablet of grote smartphone in huis om lekker op de bank streaming video en live TV te kunnen kijken. De normale TV blijft natuurlijk wel favoriet bij de meeste mensen maar de tablet doet het ook al best aardig. En vooral met de nieuwere tablets is het afspelen van HD steams zoals live TV of videobeelden een peulenschil. Er zijn echter meerdere manieren om TV te kijken op je tablet en of het nou gaat om rechtstreeks TV te kijken of op een later tijdstip, overal is wel een App voor te vinden. We zetten ze voor je op een rij.

Lees meer...

Android widget verwijderen van smartphone of tablet

Gegevens
Android widget verwijderen van smartphone of tablet

In een eerder artikel kon je al lezen hoe je een Android App verwijderd van je smartphone of tablet, en nu gaan we je nu laten zien hoe je heel eenvoudig een widget kunt verwijderen. Er zijn 2 makkelijke manieren om een widget te verwijderen, of je verwijderd alleen de snelkoppeling van  je bureaublad of je verwijderd de hele widget. Bij alleen de snelkoppeling blijft de widget nog steeds geïnstalleerd op je toestel maar neemt dan geen kostbare resources meer in beslag van je processor en geheugen.

Lees meer...

Een tablet kopen die bij je past

Gegevens
Een tablet kopen die bij je past

We krijgen veel vragen binnen via de mail van mensen die niet goed weten wat voor tablet ze moeten kopen en vaak niet goed weten waar ze op moeten letten bij het kopen van een tablet. Want tablets zijn er in veel soorten en maten zoals bijvoorbeeld tablets met een 7 of 10 inch scherm, andere processors, meer of minder geheugen en het type scherm. En moet je een keuze maken tussen de vele verschillende merken zoals Apple, Samsung, Acer etc.

Lees meer...

App Top 10 met Top Apps voor android, iPhone en iPad

Gegevens
Onze App Top 10 met Top Apps voor android, iPhone en iPad

Een lijst met de beste en populairste Apps van dit moment (Juli 2013). Onze App Top 10 met Top Apps voor Android, iPhone en iPad toestellen die niet op je smartphone of tablet mogen ontbreken. De Top 10 Apps is door ons samengesteld aan de hand van het aantal downloads naar de website van Apple iTunes en Google Play. Hieronder vind je een beknopte versie van de reviews op onze website. De Apps in dit lijst zijn nog altijd erg populair en worden dagelijks wereldwijd door honderdduizenden mensen gedownload.

Lees meer...

Android Versie Nummer Checken van Smartphone of Tablet

Gegevens
Android Versie nummer Checken van Smartphone of Tablet

Google brengt af en toe een nieuwe Android versie uit en om er achter te komen welke Android versie je op je smartphone of tablet hebt staan kun je het beste even het versienummer van je Android toestel checken. Hier staat precies aangegeven welke Android versie je momenteel gebruikt. Bij onze test tablet (Samsung Galaxy Tab 2 10) ga je bijvoorbeeld naar: instellingen/systeem en kies je voor toestel-info.

Lees meer...

Trage Android smartphone of tablet weer sneller maken

Gegevens
Trage Android smartphone of tablet weer sneller maken

Een ergernis van veel gebruikers is het steeds langzamer worden van het besturingssysteem Android op smartphone of tablet. Het trager worden of minder goed reageren van Android kan verschillende oorzaken hebben. Meestal treden deze symptomen op na een lange periode waarbij er in de tussentijd veel Apps of widgets geïnstalleerd zijn. Vooral Android Apps of widgets die op de achtergrond actief meedraaien zorgen al snel voor problemen omdat ze samen toch wel om de nodige processor kracht vragen.

Lees meer...

Fabrieksinstellingen terugzetten van Android smartphone of tablet

Gegevens
Fabrieksinstellingen terugzetten van Android smartphone of tablet

Mocht je je Android smartphone of tablet willen verkopen of als hij naar de winkel terug moet voor reparatie dan is het wellicht raadzaam om je toestel terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Ze noemen dit ook wel een harde reset. Dat wil zeggen je Android toestel terugzetten naar het moment dat hij uit de fabriek of uit de doos kwam. Zo voorkom je dat je gegevens in verkeerde handen vallen zoals bijvoorbeeld je belangrijke documenten, foto's, video's of andere bestanden.

Lees meer...

Android software updaten van je smartphone of tablet

Gegevens
Android software updaten op smartphone of tablet

Google brengt voor zijn mobiele besturingssysteem Android regelmatig updates uit met verbeteringen zoals security fixes, bugfixes of andere aanpassingen aan Android. Google verstuurd deze updates via internet naar je smartphone of tablet. Nu kun je je toestel zo instellen dat hij bij het opstarten automatisch om een update zoekt en je vervolgens een melding geeft als er een update is.

Lees meer...

Batterij opladen van je Android toestel met stroomadapter of USB

Gegevens
Batterij opladen van je Android toestel met stroomadapter of USB

Als je net een Android smartphone of tablet heb gekocht is de batterij meestal niet vol meer. Dit komt doordat de producten uit de fabriek meestal lang in de doos zitten, daarom zal de batterij langzaam zijn kracht wat verliezen. Tegenwoordig maakt het niet meer uit hoever je je batterij laat leeglopen. De batterij zal er niet beter of slechter om gaan presteren (wat vroeger nog wel eens het geval was).

Lees meer...

Zelf een achtergrond maken voor je tablet

Gegevens
Zelf een achtergrond maken voor je tablet

We krijgen veel vragen binnen van bezoekers die zelf een achtergrond voor hun tablet willen maken. We gaan je laten zien hoe je zelf heel eenvoudig een achtergrond kunt maken voor je tablet van bijvoorbeeld een afbeelding van het internet of een van je eigen foto's. Als eerste moet je weten wat voor resolutie jou tablet heeft. Dit kun je doen door even te Googelen op de naam van je tablet.

Lees meer...

Zelf een spel maken voor Android, iPhone of iPad

Gegevens
Zelf een spel maken voor Android, iPhone of iPad

We krijgen veel vragen binnen over hoe je zelf een spel voor Android, iPhone of Android kunt maken. Een game App maken dus voor smartphone of tablet. Dit kan op vele manieren, maar de makkelijkste is toch wel met het programma Gamemaker Studio van Yoyogames. Met de gratis versie van dit programma kun je eerst alleen maar spellen voor Windows en Mac OS X maken, maar is dus wel ideaal om eerst te oefenen voordat je een App voor Android, iPhone of iPad (iOS) gaat maken.

Lees meer...

Android Tablet achtergrond veranderen via het startscherm

Gegevens
Android Tablet achtergrond instellen via het startscherm

De makkelijkste manier om een andere achtergrond te veranderen op je Android Tablet is via het startscherm. Dit is het scherm wat je meteen ziet als je tablet opgestart is. Het venster met al je snelkoppelingen naar Apps, widgets of andere dingen. Voer de volgende handelingen hieronder uit om de achtergrond van je Android Tablet te veranderen.

Lees meer...

Achtergrond van je Android Tablet wijzigen via instellingen

Gegevens
Achtergrond van je Android Tablet wijzigen via instellingen

Net als bij een je PC of Laptop kun je ook bij een Android tablet het bureaublad achtergrond wijzigen. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen foto's uit de galerij gebruiken als achtergrond, maar natuurlijk ook afbeeldingen van het internet. Ook kun je kiezen uit zogenaamde live achtergronden. Dit zijn Android tablet achtergronden met bewegende beelden zoals bijvoorbeeld zwemmende vissen op je scherm.

Lees meer...

Joomla SEO by MijoSEF
   
© Mijnandroidapps.nl